Endret: 18 okt 2017     Opprettet: 17 okt 2017

Folkefest på Haugenstua

Søndag 15. oktober feiret Haugenstua borettslag nyåpningen av lekeplassene til stor jubel og masse folk i ustadig vær.

Åpningsfesten hos Haugenstua borettslag, et av landets største, er slutten på et skikkelig spleiselag. Oppussingen av de syv lekeplassene har kostet mye penger og bidragsyterne har vært mange. I tillegg til at beboerne i Haugenstua borettslag, har Husbanken bidratt, det samme har Groruddalens Bomiljøtilskudd og OBOS Miljøfond.

Sluttresultatet er fine lekeplasser for borettslagets beboere, naboen, barna i de omkringliggende barnehagene og barna ved skolene på Haugenstua, Høybråten og Stovner.

– Det begynte litt dårlig, men etter omtrent 40 minutter sluttet det å regne. Da ble det helt topp, sier styreleder Mariann Munthe, som betegner åpningen som en suksess. Omtrent 500 personer fant veien til den karakteriske lampa plassert i sentrum av borettslaget, som også er oppført i Guinness´ rekordbok.

Offisiell åpning
Konferansier var lokalpolitiker og tidligere styreformann Bjørn Hallme. Stortingsrepresentant Jan Bøhler og bydelsleder Rashid Nawaz i Stovner bydel holdt appeller og fikk blomster av katten. Nawaz klippet snoren og erklærte lekeplassene for offisielt åpnet.

Fra venstre: -Jan bøler, stortingsrepresentant og grorudøl. Signe Høeg, avdelingsleder i Stovner bydelsadministrasjon. Besik Zekiri, nestleder i Haugenstua borettslags styre og styreleder Mariann Munthe.
Bildetekst


Borettslaget hadde leid inn kostymer for anledningen og mange oppgangstillitsvalgte stilte villig opp, utkledd som Kaptein Sabeltann, Spiderman, politikvinne, trollmann, klovn, Donald Duck og Minni Mus, til stor forlystelse for barna. Musikken under arrangementet sørget den lokale ungdomsbedriften Polygon for.

Det Norske Vaffelstekeriet stilte med sin mobile vaffel-food truck og alle fremmøtte fikk gratis vafler og saft. De voksne kunne velge kaffe og det ble gitt ut tett oppunder 500 vafler, kunne Vaffelstekeriet melde i etterkant av festen.

Skattejakt
Etter taler og snorklipping ble det gjennomført en skattejakt, hvor målet var at alle barna skulle være innom alle syv lekeplassene, leke og få med seg en perle. Når alle syv perlene kunne fremvises, fikk de premier fra Cruella De Ville og katten. En lang rekke med foreldre og barn slynget seg rundt hele borettslaget og mange fikk sitt første møte med alle de nye lekeplassene.

Donald Duck og Minni Mus var veldig populære selfie-objekter for foreldre og barn, det samme var Spiderman, Rapunsel og Kaptein Sabeltann.


Barnevennlig
Folk ga uttrykk for at åpningen var et trivelig arrangement, som ga dem større lyst til å bruke apparatene.
– Jeg synes at åpningen satte barna i fokus, og det er godt å vite for oss barnefamilier at de er viktige, fortalte en av de fremmøtte foreldrene.
– Her kommer jeg til å sende barna for å utforske alle lekeplassene, la han til.
– Vi håper at mange vil bruke disse lekeplassene hele tiden, sier styrelederen.
– Vi ønsker å vise at vi er et familievennlig borettslag og at vi kan være et veldig attraktivt sted å flytte til med barn i alle aldre, sier Mariann Munthe.